Reiki, energia binefăcătoare a Universului

Fotolia_14860451

Foto: © Nikki Zalewski / Fotolia

Te conectezi, cu ajutorul propriilor palme, la impalpabila dar binefăcătoarea energie a Universului şi elimini din viaţa ta, din minte şi din corp, toţi factorii perturbatori, tot ceea ce te împiedică să fii sănătos şi senin, împăcat cu tine însuţi şi cu ceilalţi, cu tot ceea ce te înconjoară

Te ajută în acest sens, dacă te încumeţi să-i pătrunzi tainele şi să-i urmezi învăţătura, Reiki, o metodă simplă, la îndemâna oricui. Termenul Reiki – cuvânt compus în limba japoneză din „Rei”, care înseamnă universul, sursa vieţii, Dumnezeu, absolutul, şi „ki”, individualitatea, energia vitală – poate fi tradus prin „energia universală a vieţii”.
Deşi este cunoscut mai degrabă ca o metodă de vindecare, constând în punerea palmelor pe locurile bolnave pentru echilibrarea energetică a acestora, urmarea fiind însănătoşirea, Reiki nu este doar o tehnică terapeutică şi nici un sistem religios, un cult sau doctrină, nici panaceu universal sau terapie alternativă. Atunci? E mult mai mult decât atât: un mod de viaţă şi un mod de gândire, scopul în cele din urmă fiind vindecarea spirituală.

Cum acţionează
Metoda dr. Usui, fondatorul acesteia, permite echilibrarea organismului şi a spiritului, eliminând prin aceasta toate obstacolele care stau încătuşate în noi, pe toate planurile – fizic, emoţional, mental şi spiritual. Primul pas în atingerea acestui scop este conştientizarea faptului că, de fapt, corpul este energie pură şi că aceasta vibrează în concordanţă cu lungimea şi frecvenţa undelor energetice înconjurătoare, iar atunci când ele nu sunt în echilibru, organismul nu mai funcţionează cum trebuie, îmbolnăvindu-se. Al doilea pas constă în restaurarea armoniei prin direcţionarea energiei universale, captată prin palme, asupra organismului, restabilind astfel echilibrul energetic, înlăturând blocajele şi bolile. Restaurându-se armonia, propriile pârghii de autovindecare ale organismului intră în funcţiune, conducând la îmbunătăţirea stării de sănătate, la instaurarea stării de bine.

Iniţierea şi criza de vindecare
Iniţierea în Reiki este un ritual prin care eşti acordat, prin intermediul unui maestru, la sursa de energie universală. Constă în trei mari componente: fizică – prezenţa la ritualul desfăşurat de maestru, energetică – deschiderea unor anumite puncte energetice prin care curge energia vitală, numite chakre, şi curăţarea meridianelor care asigură această circulaţie energetică, şi spirituală – conectarea la energia universală binefăcătoare. Îi urmează o perioadă de curăţare şi integrare a energiilor care durează 21 de zile, o perioadă de purificare, numită criza de vindecare.
Un asemenea proces de purificare şi înălţare pe o altă treaptă a evoluţiei spirituale nu are loc doar când se recurge la metoda Reiki, ci şi atunci când ne confruntăm cu marile provocări, încercări cum obişnuim să le spunem, ale vieţii, în urma cărora simţim că parcă nu mai suntem aceiaşi de odinioară, că am devenit mai buni, mai toleranţi, mai înţelegători, mai înţelepţi. Că ne-am debarasat de unele vechi obiceiuri pentru a face loc altora noi, că gândurile ne-au căpătat o altă coloratură, de o vibraţie mai înaltă.

Vindecarea spirituală
Aşadar, Reiki este un sistem de evoluţie spirituală prin care poţi accesa sursa universală de energie, căreia unii îi spun bioenergie, alţii Lumină sau prana. Diferenţa constă nu doar în denumire, ci şi în modul de a o capta şi în cel de a o utiliza apoi. În creştinism, de la această energie binefăcătoare ne încărcăm prin rugăciune, împărtăşanie, apă sfinţită, de la preot, cel care se consideră că are acces la sursa universală: Duhul Sfânt.
Potrivit scrierilor dr. Usui, calea Reiki, înainte de a fi o tehnică terapeutică, este un sistem de trezire spirituală.
Dar pentru ca „uşa” să ne fie deschisă, pentru a avea acces la ea, potrivit şi învăţăturii Reiki trebuie respectate câteva principii călăuzitoare. Respectându-le zi după zi, fără povara gândurilor negative, mai vechi sau mai noi, pulsul energiei binefăcătoare creşte, ajutând şi la buna funcţionare a celulelor.
Ce-ar trebui să facem pentru a ne conforma acestor principii? Simplu. Primul îndemn ar fi să ne debarasăm de supărările trecutului, reprimate, dar purtate ca o greutate apăsătoare, al doilea ne sfătuieşte să nu ne îngrijorăm nici pentru ceea ce va fi să urmeze, căci ne-ar putea împiedica să trăim prezentul, un altul să-i respectăm pe ceilalţi, doar şi ei fac parte din acelaşi întreg, universul. Pe scurt ele sună cam aşa:

  • Doar astăzi nu fi mânios!
  • Doar astăzi nu te îngrijora!
  • Doar astăzi fii recunoscător!
  • Doar astăzi câştigă-ţi traiul în mod cinstit!
  • Doar astăzi fii binevoitor cu toţi!
  • Doar astăzi arată-i mulţumire oricărei fiinţe vii!
  • Doar astăzi uneşte-ţi, seara şi dimineaţa, mâinile în rugăciune!

OLGA SVEDUNEAC

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*