Modalități de a păcăli oglinda

Foto © Ingo Bartussek - Fotolia

Foto © Ingo Bartussek - Fotolia
Foto © Ingo Bartussek – Fotolia

Tinereţea e o stare de spirit, dar, oricât de energică te-ai simţi „pe interior”, nu-ţi este indiferent cum te prezinţi şi „în exterior”. Cum aduci cele două stări, interioară şi exterioară, pe aceeaşi lungime de undă? Să dai timpul înapoi n-ai cum, îl poţi păcăli însă recurgând  la diverse trucuri ce te pot face să arăţi mai tânără.
Există o multitudine de modalităţi de a face ca imaginea din oglindă să te mulţumească, printre ele şi cele prezentate de Emma Baxter-Wright în cartea „1001 Little Ways to Look Younger” (în traducere, „1001 de trucuri pentru a arăta mai tânără”). Iată câteva dintre sfaturile autoarei.
SOMNUL
Te-ai gândit vreodată că poziţia corpului din timpul somnului are influenţă asupra felului în care arăţi în ziua următoare şi nu numai? Ei bine, dacă îţi place să dormi pe burtă, ar fi bine să renunţi la acest obicei, considerat a fi dăunător şi din acest punct de vedere. Când dormi cu  faţa îngropată în pernă, fără să-ţi dai seama, îngreunezi afluxul de sânge în această zonă a capului şi rişti să faci riduri înainte de vreme. Apoi, tot frecându-ţi pielea sensibilă a feţei de faţa de pernă o poţi irita. Verifică dacă nu cumva e cam aspră. De ce n-ai da preferinţă uneia moi, din satin sau mătase?
PIELEA
Nu uita: o piele îngrijită nu pare niciodată îmbătrânită! Iată un truc care te poate întineri într-o singură noapte. Curăţă bine faţa cu un demachiant înainte de culcare, după care aplică un strat subţire de orice mască cu proprietăţi de cremă nutritivă (din cea care formează o peliculă subţire), pe care o vei îndepărta dimineaţa. Curăţarea va fi mult mai eficientă, pielea va deveni catifelată, strălucitoare.

  •  Dacă ai pielea uscată, înainte de a folosi vreo cremă sau un gel anticelulitic, indicat ar fi să-ţi treci mai întâi peste ea palmele ude şi abia apoi să aplici produsul cosmetic. În felul acesta crema va fi absorbită mult mai repede, pătrunzând chiar şi în straturile profunde ale pielii. Nu prea obişnuieşti să te dai cu cremă? Un motiv în plus pentru a acorda atenţie umidităţii aerului din dormitor. E foarte important ca el să nu fie prea uscat, în care scop ai putea folosi un umidificator.
  •  Duşul. Foloseşte un burete special în fiecare dimineaţă. Pe lângă faptul că va stimula circulaţia sanguină, masajul uşor efectuat prin folosirea acestuia va contribui şi la îndepărtarea stratului superficial de celule moarte. Bine ar fi şi să nu faci duşuri fierbinţi dimineaţa şi nici să zăboveşti prea mult sub jetul de apă. Altfel, vei fi somnoroasă toată ziua, iar pielea s-ar putea usca mai repede ca de obicei.

CHIPUL
Privindu-te dimineaţa în oglindă, ai impresia că eşti mai obosită decât înainte de culcare? Vinovate s-ar putea să fie pungile de sub ochi, care fac să pari şi mai în vârstă decât în realitate. Le poţi elimina cu ajutorul a două linguriţe din metal pe care le-ai ţinut în prealabil 10 minute în frigider, după care le ţii pe umflăturile de sub ochi cât timp numeri până la 60.

  •  Ai riduri pe frunte? De obicei, le apar celor ce obişnuiesc să se încrunte. Încearcă să n-o mai faci. Dacă nu reuşeşti nicicum, masează-ţi din când în când timp de câteva minute zona respectivă.
  •  Nu neglija aspectul buzelor. O dată cu trecerea anilor ele pierd din volum şi culoare. Soluţia ar putea consta în folosirea unui ruj igienic. Alege-l pe cel cu componentă de ulei sau ceară şi fără arome artificiale. Buzele strălucitoare vor da chipului tău un aer plăcut, tineresc, îngrijit.
  •  Machiajul. Foloseşte neapărat cu 5-10 minute înainte de a te machia o cremă hidratantă, în felul acesta vei reduce considerabil impactul negativ al pudrei sau fondului de ten. În ceea ce priveşte fardul de ochi, foloseşte unul într-o culoare neutră cu un „strop de culoare”, evitându-le pe cele argintii sau albe, care ar putea adăuga ani chipului tău. Când aplici fardul pe pleoape ţine seama de faptul că atunci când o faci în faţa oglinzii din baie beneficiezi de lumină artificială, slabă, urmând ca apoi să ieşi afară, la lumina zilei. Indicat ar fi să te machezi în faţa ferestrei dintr-o cameră bine luminată şi folosind o oglindă ceva mai mare, eventual una care măreşte imaginea. Altfel rişti să obţii un machiaj strident sau, dimpotrivă, mult prea discret.
  •  Cu trecerea anilor, e posibil ca pleoapele superioare să se lase. Se poate masca întrucâtva acest aspect prin corectarea formei sprâncenelor, adică ridicându-le un pic mai sus. Nu exagera însă cu pensatul, sprâncenele prea subţiri vor adăuga câţiva ani chipului tău.

PĂRUL
Înaintarea în vârstă înseamnă şi albirea inevitabilă a podoabei capilare. Cum sursa menţinerii culorii naturale a părului este melanina, în producerea căreia un rol important îl are cuprul, consumă alimente ca- re îl conţin: ciocolată, ciuperci, stridii, nuci, seminţele de floarea-soarelui. Dacă firele albe s-au încăpăţânat să-şi facă apariţia, nu le vei putea masca decât vopsindu-le. Pentru ca părul să arate cât mai natural, nu încerca să-l aduci la culoarea pe care o avea înainte, ci alege vopeseaua într-o nuanţă mai deschisă.

OLGA SVEDUNEAC

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*