Ce culoare are personalitatea ta?

Foto: © Igor Mojzes / Fotolia

Foto: © Igor Mojzes / Fotolia
Foto: © Igor Mojzes / Fotolia

Unora le place albastrul, altora roșul, alții îndrăgesc verdele sau movul… Preferăm culori diferite din simplul motiv că suntem diferiți: gândim, simțim, acționăm diferit. Grație psihologiei culorilor, poți afla ce dezvăluie culoarea ta preferată despre  personalitatea și gusturile tale

Roșu
Este culoarea cea mai tonică. Este adeseori apreciată de femeile dinamice, pasionale, puternice, uneori chiar agresive. Individualistă și pasională, te faci remarcată prin senzualitate, optimism, îndrăzneala și spirit de inițiativă. Din felul tău de a fi (gesturi, vorbe, reacții) nu este greu pentru nimeni să tragă concluzia că nu-ți pla-ce monotonia. Adeseori îți mani-fești emoțiile într-un mod ex-ploziv, uneori chiar impulsiv. În tine se ascunde o adevărată eroină!
Persoanele care evită roșul se tem de acțiune, sunt fragile și au o vitalitate scăzută.
Portocaliu
Inteligență și spirit de inde-pendență: asta ești tu! Orgo-lioasă și ambițioasă, te ghidezi după principiul „scopul scuză mijloacele”. Drept urmare, nu eziți să flatezi pe cine trebuie ca să obții ce vrei. Ai o personalitate plăcută, așa că îți faci cu ușurință prieteni. Iubești viața, trăiești totul la maximum, te bucuri de fiecare moment, dar ai nevoie de stimulare, de noutate, altfel te plictisești.
Cei care resping total portocaliul sunt persoane inhibate și pudice.
Verde
Recunoscută pentru efectele sale pozitive asupra sistemului nervos, culoarea verde te atrage tocmai pentru că îți calmează anxietatea. Ești sociabilă, binevoitoare și nu încerci să-i controlezi pe cei din jur, dar în aceeași măsură poți fi foarte geloasă și posesivă când ai impresia că nu ești suficient băgată în seamă. Preferința pentru tonurile de verde spre galben indică o personalitate flexibilă și echilibrată. Persoanele atrase de tonurile de verde-albastru sunt spirituale și nu își pierd ușor speranțele.
Cei care evită constant verdele sunt rigizi și conservatori.
Galben
Strălucești grație spiritului tău creativ și entuziast. Ești o persoană înțeleaptă și înțelegătoare. Nu îți lipsește încrederea în tine și privești viața ca pe o călătorie fantastică. Veselă și plină de umor, știi să creezi o atmosferă plăcută oriunde te duci. Preferința pentru galbenul puternic in-dică tendință spre aroganță, în timp ce predilecția pentru nuanțe blânde denotă lipsă de curaj (de aici expresia „s-a îngălbenit de frică”). Galbenul este potrivit pentru decorarea sufrageriei, camerei de zi și a sălilor de ședințe – favorizează comunicarea.
Respingerea acestei culori in- dică decepție, introvertire, lip-să de aspirații.
Albastru
Culoarea onestității și loiali-tății. Preferința ta pentru albas- tru denotă că ai mare nevoie de calm și armonie în jurul tău. Ești o ființă sensibilă, cu o predilecție nativă spre a evita situațiile stresante. Te dedici trup și suflet celorlalți, însă devotamentul tău ieșit din comun ți-ar putea crea uneori probleme.
Persoanele care nu suportă albastrul sunt frustrate, ne- încrezătoare.
Violet
Nu sunt mulți cei care adoră violetul, iar dacă vedem această culoare peste tot este doar pentru că e la modă! Solitară, idealistă și subiectivă, ești una dintre acele persoane care se delimitează de grup. Ești insensibilă la critici (nu în sensul că nu te afectează, ci că nu te determină să te abați de la drumul tău) și îți admiți cu dificultate defectele.
Respingerea culorii violet de-notă teamă de deziluzii și lipsă de idealuri.
Maro
Simțul tău practic exacerbat poate merge până la materialism. Ești bine ancorată în realitate, îți plac lucrurile concrete și ești dispusă să faci mari eforturi pentru a realiza ce ți-ai propus. Cu simplitatea și onestitatea de care dai dovadă reușești să aduni mulți prieteni în jurul tău.
Alb
Albul este simbolul purității și al inocenței. Moralistă și in- transigentă, ai pretenția ca cei-lalți să dea dovadă de loialitate. Cea mai mare insultă ce ți se poate aduce? Să fii tratată ca o femeie frumoasă, dar fără creier. Te respecți profund (și ai dreptate!) și nu vrei decât ca și ceilalți să te respecte. Unii te-ar putea cataloga drept perfecționistă. Așa să fie?
Gri
Nu ai reputația unei persoane amuzante. Dimpotrivă, de- cența sentimentelor tale te aduc aproape de puritanism. Cea mai mare calitate a ta este controlul de sine, de care dai dovadă în orice situație. Din cauză că ești timidă și închisă în sine ai putea părea antipatică, dar în adâncul tău se ascunde o ființă caldă și iubitoare. Însă acest lucru este descoperit doar de cei care au răbdarea să te cunoască mai bine.
Negru
Tu? Un paradox! Originală și spontană, ai sentimentul clar că nu te încadrezi „normelor”. Deși ești demnă și mândră, știi să respecți ideile celorlalți, chiar dacă sunt contrare alor tale. Ai acea prestanță unică, specifică oamenilor siguri pe ei, ce își cunosc puterea interioară fără a abuza însă de ea.

ANGELA CÎLȚAN

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*