Antidiareicul, un ajutor neprețuit pentru echilibrul tău

Fotolia_25221190

Foto: © WavebreakMediaMicro / Fotolia

Trafic, claxoane, stres la birou… niciodată nu ai îndeajuns timp pentru tine, pentru relaxare. Ritmul vieții noastre de zi cu zi este atât de agitat, încât nu este de mirare că organismul  nostru își pierde echilibrul câteodată, suferind tulburări digestive precum diareea. 

Există o mulțime de cauze care o pot provoca și, oricât de stânjenitor ar fi, fiecare dintre noi a suferit, la un moment dat, de diaree.
Diareea intervine de regulă atunci când un anumit factor, precum stresul, alimentele mult prea condimentate, infecțiile, alergiile alimentare sau menstruația dereglează echilibrul natural al sistemului nostru digestiv.
În aceste condiții, sistemul digestiv începe să lucreze într-un ritm dezordonat, iar organismul nostru are mai puțin timp la dispoziție pentru a procesa mâncarea corespunzător și a extrage nutrienții de care are nevoie.
Dezechilibrul dintre cantitatea de apă și electroliți secretată și cantitatea de apă și electroliți absorbită este, de fapt, diareea. În cele mai nefericite cazuri, tulburările digestive sunt însoțite de crampe, balonare și flatulență.
În aceste condiții, diareea ne poate da planurile peste cap, fiind recunoscută ca una din cele mai des întâlnite cauze ale absenței de la serviciu, școală sau alte activități cotidiene.
Să nu mai vorbim de vacanță…atunci cand rutina noastră alimentară e complet dată peste cap. Toate bunătățile din care ne înfruptăm în vacanță afectează negreșit și sistemul nostru digestiv.
Sfatul general atunci când suferim de diaree  este să oprim deshidratarea cât mai rapid, de obicei cu ajutorul unui antidiareic și să consumăm multe lichide pentru a ajuta organismul să își reia ritmul natural.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*